Време за приготвяне: 20 минути
Време за охлаждане: 2 часа
Порции: 4-6
За основата:
150 г бисквити амарети
70 г разтопено масло
2 ч.л. лимонова мащерка
За крема:
2 опаковки крем сирене Philadelphia Original XL
60 г мед
настъргана кора от 1 лимон
2 ч.л. лимонов сок
щипка сол
За медената глазура:
80 г мед
1 ч.л. лимонова мащерка
1 ч.л. лимонова кора
медена пита за сервиране
Начин на приготвяне:
В купата на кухненски робот слагаме бисквитите и смиламе на трохи. Добавяме маслото и лимонената мащерка и смесваме.
Разпределяме сместа в подходящи чаши и притискаме добре, за да оформим основата. Прибираме чашите в хладилник, докато приготвяме крема.
В купа слагаме крем сиренето, меда, лимоновата кора и сок и солта. Разбиваме добре и разпределяме в чашите. Връщаме в хладилника за 2 часа.
Преди поднасяне приготвяме глазурата. В касерола слагаме меда, лимоновата мащерка и лимоновата кора, и затопляме на слаб огън за 2-3 минути.
Преди сервиране поливаме всяка чаша чийзкейк с глазурата. Добавяме парченце медена пита и поднасяме.