Мини Павлова с грозде

Необходими съставки:
За целувките:

2 белтъка на стайна температура
¼ ч.ч. пудра захар
¼ ч.ч. фина кафява захар
⅛ ч.ч. смлени бадеми
½ ч.л. бял оцет


За сметановия пълнеж:
220 г Philadelphia Original
400 мл готварска сметана (36-40% масленост)
1 ч.ч пудра захар
1 ч.л. ванилов екстрак

За украса:
200 г грозде
50 г пудра захар


Начин на приготвяне:
За целувките:
Загряваме фурната на 120°С. Разбиваме яйцата, докато се получат твърди връхчета (т.е., когато през тях прекараме нож, следите от него да остават). Бавно добавяме пудрата и кафявата захар и продължаваме да бъркаме до получаване на гъста, лъскава смес. Внимателно добавяме оцета. С лъжица разпределяме сместа върху тавичката, покрита с хартия за печене, така че да се оформи кръгче с форма на гнездо. Печем във фурната за 35 минути. След това го оставяме да престои поне час и половина или за цялата нощ.


За сметановия пълнеж:
Използваме студени съставки, съдове и инструменти, за да получим оптимален резултат.
Оставяме купата, която ще използваме, във фризера за 5-10 минути. След това хубаво разбиваме Philadelphia-та с миксер на средна скорост, така че да не останат никакви бучки. Бавно започваме да добавяме сметаната и бъркаме, докато не получим течна смес, като отново внимаваме да не се получават бучки. Вдигаме скоростта на миксера и продължаваме да разбиваме, докато започнат да се образуват меки връхчета. Накрая добавяме пудрата захар и ваниловия екстракт и продължаваме да бъркаме, докато се получат твърди връхчета. Използваме веднага или съхраняваме в хладилник.

За сервирането:
Сърцевината на целувката пълним със сметана, украсяваме с грозде и отгоре поръсваме с пудра захар.