Необходими продукти
За блата:
200 мл рапично масло
225 г Philadelphia Original
240 мл бътърмилк
400 г захар
13 мл ванилов екстракт
480 г брашно за кекс
6 г бакпулвер
3 яйца
4 г сол
За крема:
480 г Philadelphia Light
220 мл готварска сметана
50 г пудра захар
За декорация:
150-200 г малини
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 180°С. Намазняваме дълбока, кръгла тава. След това смесваме Philadelphia с олиото, яйцата, бътърмилка, захарта и ваниловия екстракт.
В отделна купа смесваме брашното, бакпулвера и солта и ги пресяваме през сито. Постепенно добавяме сухите към мокрите съставки и бъркаме, докато се образува гладка смес. Изсипваме в тавата и печем тестото за 30-40 минути. Ще разберем, че е готово, когато можем да забодем клечка за зъби и по нея не остават следи от суровото тесто. Щом се опече оставяме настрана да се охлади.
Разбиваме сметаната до твърдост. Бавно добавяме Philadelphia Light и захарта, като бъркаме през цялото време.
Намазваме блата с крема и декорираме с малините. Накрая се наслаждаваме!