Пай с малини и шамфъстък

Необходими продукти:
За малиновия пълнеж:

150 г меко несолено масло
150 г пудра захар
1 ч.л. ванилия
3 яйца на стайна температура
100 г заквасена сметана
100 г брашно
160 г смлени бадеми
150 г малини, пресни или замразени
шамфъстък

За блата:
250 г Philadelphia Original
45 г пудра захар
1⁄2 ч.л. ванилова паста
1 яйце, разбито и оставено на стайна температурa

За кръмбъла от шамфъстък:
150 г несолено масло, студено и нарязано на кубчета
130 г обикновено брашно
90 г кафява захар
1 ч.л. смляна канела
80 г обелени шамфъстъци, нарязани на ситно

Начин на приготвяне:
Предварително загряваме фурната на 165°C. Намасляваме кръгла форма за кекс с диаметър 23 см.

За приготвянето на малиновата част разбиваме маслото, пудрата захар и ванилията в купата на миксер. Трябва да се получи бледа, пухкава и светла консистенция. Добавяме яйцата едно по едно, като разбиваме добре между всяко следващо добавяне. Прибавяме заквасената сметана и след това смесваме брашното с малините и натрошените бадеми. Изсипваме сместа във форма за кекс и изравняваме отгоре.

За да направим следващия слой, изсипваме всички съставки в средна купа и с помощта на шпатула смесваме всички съставки. Изсипваме върху тестото за кекс.

За финал подготвяме кръмбъла, като добавяме всички съставки, с изключение на шамфъстъка, в купата на миксер. На слаба степен разбиваме до получаване на ронлива текстура. След това добавяме и шамфъстъка. Изсипваме готовата смес равномерно върху горната част на тортата и печем около 75-80 минути.

Изваждаме тортата от фурната и я оставяме да се охлади за поне 30 минути. След това премахваме формата и я поставяме готовия пай върху решетка. След като изстине, поръсваме с пудра захар, натрошен шамфъстък и малини (по избор).