Необходими продукти:
За меренга/целувката:
4 белтъка
250 г пудра захар
1 ч. л. бял винен оцет
1 ч. л. царевично брашно
1 ч. л. ванилов екстракт
За заливката:
400 г ягоди, обелени и разполовени
1 с. л. пудра захар
220 г Philadelphia Original
400 мл готварска сметана (36-40% масленост)
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 130°C/150°C
С помощта на молив маркираме обиколката на чиния за хранене върху пергамент/хартия за печене.
След това разбиваме 4 белтъка с ръчен миксер, докато станат бухнали, след което разбиваме 250 г пудра захар. Разбиването продължава, докато белтъците и захарта се превърнат в много гъста пяна. В същата купа разбиваме 1 ч. л. бял винен оцет, 1 ч. л. царевично брашно и 1 ч. л. ванилов екстракт.
Разстиламе сместа вътре в кръга, като направим страните малко по-високи от средата.
Печем за 1 час, след това изключваме фурната и я оставяме да се охлади напълно вътре в нея.
За пълнежа:
Важно е да използваме само студени съставки, съдове и инструменти, за да получим оптимален резултат.
Оставяме купата, която ще използваме, във фризера за 5-10 минути. След това хубаво разбиваме Philadelphia-та с миксер на средна скорост, така че да не останат никакви бучки. Бавно започваме да добавяме сметаната и бъркаме, докато не получим течна смес, като отново внимаваме да не се получават бучки. Вдигаме скоростта на миксера и продължаваме да разбиваме, докато започнат да се образуват меки връхчета. Накрая добавяме пудрата захар и ваниловия екстракт и продължаваме да бъркаме, докато се получат твърди връхчета. Използваме веднага или съхраняваме в хладилник.
Поднасяме го, като сърцевината на целувката пълним с получения крем, украсяваме с пресни ягоди и се наслаждаваме.