Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 15 минути
Порции: 4
Продукти:
4 парчета филе сьомга
2 опаковки Philadelphia Light
5-6 стръкчета ситно нарязан копър
4-5 скилидки пасиран чесън
настъргана кора от 1 лимон
сол и бял пипер на вкус
За сервиране:
зелена салата
рукола
4-5 с.л. зехтин
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. едрозърнеста горчица
2 стръкчета копър
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Загряваме барбекюто до 180°C.
В купа слагаме крем сиренето Philadelphia и разбъркваме с шпатула. Добавяме копъра, чесъна и лимоновата кора и разбъркваме.
Във всяко парче сьомга правим разрез, подобен на джоб и напълваме с овкусената Philadelphia Light. Посоляваме рибата и подправяме с бял пипер и подреждаме в покрити с хартия алуминиеви тавички за печене.
Слагаме тавичките на директен огън, затваряме капака и готвим 15 минути.
В подходящ съд слагаме продуктите за дресинга и разбиваме добре.
Поливаме салатата и разбъркваме. Добавяме накъсан копър и смесваме отново.
Сервираме рибата топла с овкусената салата.