Необходими продукти:
За основата:
150 г пълнозърнести шоколадови бисквити
1 с.л. захар
45 г разтопено масло
За пълнежа:
150 г тъмен шоколад
120 мл сметана
2 с.л. какао на прах
200 г Philadelphia Original
115 г захар
За украса:
Сладко от череши
Начин на приготвяне:
В кухненски робот натрошаваме бисквитите на трохи. Добавяме маслото и захарта и продължаваме да бъркаме, докато съставките се смесят хубаво.
Намазняваме дъното на форма за сладкиш с 18 см диаметър и я покриваме с хартия за печене. Изсипваме сместа във формата и притискаме с дъното на чаша, за да се получим плътна основа.
Разтапяме шоколада на кратки интервали в микровълнова печка, а после го оставяме настрана да се охлади. В голяма купа с миксер разбиваме сметаната до меки връхчета, след това внимателно разбъркваме какаото. В отделен съд разбиваме захарта и Philadelphia Original и ги добавяме към сметаната и разтопения шоколад. Бъркаме до получаване на хомогенна смес.
Разпределяме пълнежа равномерно върху бисквитената основа и го заглаждаме с опакото на лъжицата. Замразяваме чийзкейка за поне 2 часа.
При сервиране украсяваме със сладко от череши.