Чийз торта с троен шоколад

Необходими продукти:

За основата и крема с тъмен шоколад:
100 г обикновени шоколадови бисквити
1 опаковка шоколадов блат за торта
350 г Philadelphia Original
½ ч.ч. пълномаслена рикота
⅓ ч.ч. разтопен тъмен шоколад за готвене
2 с.л. какао на прах
1 ч.л. ванилия
1 ч.л. кафе на прах
1 с.л. вряла вода
½ ч.ч. захар
2 големи яйца

За крема с млечен шоколад:
250 г Philadelphia Milka
½ ч.ч.пълномаслена рикота
1 ч.л. ванилов екстракт
1 ч.ч. тежка сметана
½ ч.ч. пудра захар
1 с.л. желатин
2 с.л. вода

За крема с бял шоколад:
120 г Philadelphia Original
½ ч.ч. пълномаслена рикота
¾ ч.ч. разтопен бял шоколадов чипс
1 ч.л. ванилия
1 ч.ч.тежка сметана
2 ч.л. желатин
1½ с.л. вода

За украса:
Какаова бита сметана и меласа

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 180 градуса и приготвяме блата според инструкциите на опаковката, без да го печем. В кухненски робот разбиваме бисквитите на фини трохи и ги добавяме към блата.

За крема с тъмен шоколад разбиваме Philadelphia Original с миксер на най-високата му степен за 6-7 минути. Добавяме рикотата, разтопения шоколад, какаото, ванилията и захарта. В малка купичка смесваме кафето на прах с вряла вода и бъркаме, докато се разтвори. Изсипваме кафето при останалите съставки и разбъркваме всичко за около 3-4 минути.

Добавяме яйцата последни и разбъркваме получаване на гладка смес. Изсипваме и изравняваме шоколадовия крем върху шоколадовия блат във форма за торта с 20 см диаметър и подвижни стени. Поставяме формата във по-голяма тава, която напълваме с вода. Печем между 60 и 75 минути. Оставяме тортата да изстине преди да изсипем останалите кремове.

За да приготвим крема с млечен шоколад, разбиваме Philadelphia Milka и рикотата с миксер на максимална степен, добавяме ваниловия екстракт, сметаната и пудрата захар и разбъркваме отново. В малка купичка смесваме желатина с водата и вкарваме в микровълнова за 45 секунди, като бъркаме на всеки 10 секунди, докато желатинът се разтвори напълно. Добавяме горещия желатин към сместа и веднага разбиваме с миксер за последни 30 сек. Изсипваме млечния крем върху изпечения чийзкейк и изравняваме с лъжица. Прибираме в хладилник за 30 мин.

За да приготвим крема с бял шоколад, разбиваме Philadelphia Original и рикотата с миксер на максимална степен, добавяме разтопения бял шоколад и ваниловия екстракт, разбъркваме, добавяме сметаната и отново разбиваме. Приготвяме сместа с желатин по същия начин, както за крема с млечен шоколад, добавяме я към сместа и бъркаме за последни 30 сек.

Изсипваме крема с бял шоколад върху чийзкейка, изравняваме с опакото на лъжица и прибираме в хладилник за поне 6 часа или за през нощта. Преди сервиране украсяваме с какаова бита сметана и меласа.