Американски чийзкейк с тофи и лешници

Необходими продукти: 
За основата:
80 г масло
150 г маслени бисквити

За крема: 
1 кг Philadelphia Original XL
4 бр. яйца
200 мл заквасена сметана
150 г фина захар
50 г брашно за кекс
1 ч.л. ванилова есенция или семенцата от 1 шушулка
Настъргана кора от лайм
2 ч.л. сок от лайм

За глазурата:
100 г тръстикова захар
60 мл сметана 36%
60 г масло
щипка сол

За декорация: 
Лешници

Начин на приготвяне: 
Заквасената сметана и Philadelphia Original се изваждат предварително на стайна температура. 
Кръгла форма с падащо дъно се застила с хартия за печене. 

За основата:
Маслото се разтопява и се разбърква добре с натрошените бисквити. Сместа се разпределя равномерно във формата за печене и се поставя в хладилника за половин час. 

За крема: 
Блендират се всички съставки с Philadelphia Original до гладкост. С получената смес се покрива охладената основа. 

Външната стена на формата се увива със стреч фолио и се поставя в дълбока тава, в която се налива гореща вода с височина 1 см. Чийзкейкът се пече 10 минути на 180°C, след това на 110°C за 40 минути.

Чийзкейкът се оставя в изключена фурна за един час, след което се изважда от формата и се оставя да се охлади.

За глазурата:
В малка касерола се смесват тръстиковата захар, сметаната, маслото и щипка сол. 

Оставят се да заврат, котлонът се намалява и се готвят още няколко минути, докато глазурата се сгъсти. 

С готовата глазура се залива американският чийзкейк и се поръсва с лешници.