Необходими продукти:
250 г Philadelphia с билки
700 мл зеленчуков бульон
300 г френски картофи
180 г зелен фасул
5 бр. пъдпъдъчи яйца
12 г чесън
100 г кромид лук
8 г масло
8 г копър
2 г сол
2 г смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват добре и се нарязват на кубчета. В тенджера с вряща и подсолена вода се бланшира зеленият фасул. Лукът и чесънът се режат на ситно. В горещ тиган се разтапя маслото и се запържват картофите и фасулът за няколко минути. Добавя се лукът, след това чесънът и се запържват за още 2 минути.
В отделна тенджера се сварява зеленчуков бульон. Към него се прибавят запържените зеленчуци. Супата се вари 15 минути на слаб огън. Междувременно се сваряват пъдпъдъчите яйца. Когато супата е готова, част от нея се сипва в купа, в която се добавя и Philadelphia с билки. Разбърква се добре и получената “застройка” се изсипва обратно в тенджерата при непрекъснато бъркане.
При сервиране всяка порция се поръсва обилно с копър, добавят се обелените и разполовени пъдпъдъчи яйца и се овкусява със сол и черен пипер на вкус.