Необходими продукти:
За основата:
250 г шоколадови бисквити
80 г масло
За крема:
300 г Philadelphia Original
50 г пудра захар
10 г желатин
50 мл вода
200 мл сметана + 50 г бял шоколад
100 г шоколадови бисквити
За глазурата:
50 мл сметана
50 г черен шоколад (70% какао)
Начин на приготвяне:
За основата:
В блендер се смилат бисквитите и маслото до получаване на гладка маса. Сместа се разстила върху в тавичка с падащо дъно и се прибира в хладилник.
За крема:
Сметаната се разбива със захарта.
Желатинът се слага в студена вода, за да набъбне. След това се поставя на слаб огън, докато се разтопи (без да завира).
Шоколадът се разтапя и се добавя към разбитата сметана заедно с желатина. При непрекъснато бъркане, постепенно се добавя и Philadelphia Original.
След като се получи гладка смес се добавят и натрошените шоколадови бисквити. Готовият крем се изсипва върху охладената основа и се оставя в хладилник да стегне.
За глазурата:
На слаб огън се поставят сметаната и шоколадът, докато той се разтопи напълно. Чийзкейкът се залива с глазурата и се прибира в хладилник за още около 30 минути.