Необходими продукти:
200 г Philadelphia Original
60 г масло
100 мл прясно мляко
60 г брашно
1 ч.л. картофено брашно или царевично нишесте
1 ч.л. лимонов сок
100 г фина захар
5 яйца
щипка сол
матча
пудра захар
плодове за украса
Начин на приготвяне:
Стените и дъното на кръгла форма за торта с диаметър около 20 см се покрива с хартия за печене, така че хартията да стърчи 3 см над формата. Отвън формата се увива с алуминиево фолио.
Смесват се във водна баня – Philadelphia Original, маслото и млякото. Сместа се разбърква добре и се оставя да се охлади.
Към нея се прибавят брашното, лимоновият сок и жълтъците.
Белтъците се разбиват с щипка сол и захар до гладкост, след което се прибавят на части към сместа с Philadelphia Original. Разбърква се внимателно и се изсипва във формата за печене.
Формата с тестото се поставя в по-голяма тава за печене, в която се изсипва топла вода – до ⅓ от височината на кръглата форма.
Пече се на предварително загрята до 200°C фурна без горещ въздух. След 15 минути фурната се намалява до 140°C и чийзкейкът се пече още 40 минути. Готовият чийзкейк се оставя за един час да изстине.
Японският чийзкейк се сервира, поръсен с матча или пудра захар и се декорира с плодове.