Необходими продукти:
400 г спагети
2 ч.ч. зехтин
6 бр. бекон, нарязан
2 бр. скилидки чесън, счукани
1 ч.л. сушен розмарин
4 жълтъка
5 с.л. Philadelphia Light
½ с.л. нарязан магданоз
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В голям съд сложете да заври леко подсолена вода и сварете спагетите според инструкциите на пакета. Отцедете и оставете настрани, като запазите малко от водата.
Докато пастата се готви, в голям тиган, на умерен огън, загрейте олиото и запържете парчетата бекон, чесъна и розмарина. Когато беконът придобие златист цвят, изключете котлона, но оставете тигана върху него, до пълното сваряване на спагетите.
Междувременно разбийте жълтъците, Philadelphia Light, магданоза, солта и черния пипер в купа и оставете настрана.
Към бекона добавете спагетите и разбъркайте, за да се смесят добре. Изсипете яйчената смес, като добавете малко от водата на спагетите (ако е необходимо). Сервирайте веднага и бон апети!