Кестеново брауни с Philadelphia Original

Необходими продукти: 
За основата: 
40 г какао 
100 мл вряла вода
175 г масло, нарязано на кубчета и темперирано на стайна температура
225 г захар
100 мл прясно мляко
2 бр. яйца
225 г бяло брашно
1 ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сода
¼ ч.л. сол
4-5 бр. кестени, блендирани

За крема: 
225 г Philadelphia Original
50 г заквасена сметана
3 с.л. пудра захар
лимонови корички

За глазурата:
120 г бял кувертюр
30 мл високомаслена течна сметана

Начин на приготвяне: 
Фурната се загрява на 180°C. Тава с падащо дъно (20 x 20 см) се покрива с хартия за печене.

За основата: 
В голяма купа се разбиват маслото със захарта. Прибавя се леко затопленото прясното мляко и се разбърква добре.

Яйцата се добавят едно по едно, докато сместа се разбърква с миксер. Добавя се и какаото. 

Брашното се пресява, заедно с набухвателите и солта. Прибавят се смлените кестени и цялата смес се разбърква със силиконова шпатула или голяма лъжица, докато всички съставки се смесят добре. 

Полученото тесто се разпределя в подготвената форма за печене. Браунито се пече около 25-30 минути. 

За крема: 
Philadelphia Original, заквасената сметана, пудрата захар и лимоновите корички се разбиват с миксер, до получаване на фин и пухкав крем.

За глазурата: 
Белият кувертюр се разтапя на водна баня заедно със сметаната. Оставя се да се охлади на стайна температура. 

Готовата и охладената основа се залива с крема с Philadelphia Original. Заравнява се добре с лъжица и отгоре се залива с глазурата. 

По желание браунито може да се поръси с какао или кестенови ядки.