Хашбраун киш с бекон и чедър

Необходими продукти:
За основата от картофи:
500 – 600 г картофи 
2 с.л. зехтин 
½ чаша настъргано сирене – чедър и пармезан 
½ ч.л. сол 
¼ ч.л. смлян черен пипер

За пълнежа
1 опаковка крем сирене Philadelphia Jalapeño 
4 големи яйца 
100 мл сметана 
1 глава салатен лук, нарязан 
4-5 ивици бекон, нарязан на кубчета
1 чаша настъргано сирене по избор – чедър, ементал 
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:
Картофите се настъргват в купа. С ръце се изтискват колкото се може повече от течността. Прибавят се зехтина, сиренето и подправките и се рабъркват добре. Сместа се пресипва във форма за печене и се притиска на равен слой към дъното и стените. Поставя се във фризен за 1 час.

Фурната се загрява на 220°C. Замразената основа се запича за около 20 минути или докато картофите са полуготови. Кишът се изважда от и се оставя леко да изстине.

За пълнежа се смесват Philadelphia Jalapeño, яйцата, сметаната и се бъркат до получаването на гладка смес. Върху картофената основа се поръсват нарязания лук, бекона и настърганото сирене. Накрая се залива с млечно-яйчената смес.

Кишът се пече на 180°C за около 25-30 минути, докато центърът на киша почти стегне. Готовото ястие се изважда и се оставя леко да изстине преди сервиране.