Сладоледен терин с Philadelphia и горски плодове

Необходими продукти: 
200 г пресни горски плодове
100 г пудра захар
1 с.л. лимонов сок
9 г желатин
250 г Philadelphia Original
300 г йогурт 
ванилия
настъргана кора от 1 лимон

Начин на приготвяне:
Горските плодове се пасират с 20 г от захарта и лимоновия сок. Затоплят се леко. Желатинът се залива с малко студена вода и се оставя да набъбне. След това се загрява на водна баня или в слаба микровълнова фурна. Прибавя се към боровинките и се разбърква.

В купа се смесват Philadelphia Original с останалата захар, ванилия, йогур и лимонова кора. Отделя се ½ от сместа, а към останалата се прибавя пюрето от горски плодове и се разбива с телена бъркалка. 

В правоъгълна форма с падащо дъно или застлана с опаковъчно фолио се излива сместа с горските плодове. Много бавно и от възможно най-ниско се излива и останалата смес. Приберете формата в хладилник за няколко часа, докато кремът се желира напълно, след което преместете във фризера. 

Преди сервиране декорирайте със свежи горски плодове по свое желание.