Необходими продукти:
1 и ⅔ ч брашно
1 ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сол
2 яйца
2 ч кисело мляко
3 с.л. мед
2 с.л. кленов сироп
½ ч.л. бадемов екстракт
3 с.л. масло, разтопено и охладено
настъргано индийско орехче
настъргана кора от 1 лимон
1 опаковка сирене Philadelphia Cottage
няколко ягоди и/или сини сливи (или други плодове)
2-3 с.л. филирани бадеми
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 230℃. Намажете с масло и застелете с хартия правоъгълна форма за печене с размери 20х30 см. Смесете в купа брашното, бакпулвера и солта.
В друга купа разбийте яйцата с киселото мляко, меда, кленовия сироп и бадемовия екстракт. Добавете разтопеното и охладено масло, настърганото индийско орехче и лимоновата кора. Смесете сухите съставки с мокрите, като объркате само колкото да се смесят.
Разпределете сместа на равен слой в подготвената форма за печене. С лъжичка поставете на купчинки котидж сиренето по повърхността на сместа. Подредете нарязаните плодове и поръсете между тях с филирани бадеми.
Поставете във фурната и намалете температурата до 210℃. Печете около 25-30 мин, докато започне да се зачервява отгоре, като проверите с дървено шишче за готовност – то трябва да излезе чисто след пробождане.
Извадете от фурната, оставете да изстине за няколко минути. Нарежете на квадрати и поръсете с пудра захар. Вкусна е и топла от фурната, и студена.