Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 30 минути
Порции: 3-4
Необходими продукти:
600 г сьомга филе
6 броя пресни кори за лазаня
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 с.л. зехтин
15 г масло
200 г измит и отцеден спанак
175 г крем сирене Philadelphia Light
За сос бешамел:
щипка индийско орехче
30 г брашно
30 г масло
400 мл прясно мляко
За запичане:
100 г настърган пармезан
див лук за сервиране
Начин на приготвяне:
Нарежете сьомгата на 6 тънки, дълги парчета. В голям тиган загрейте зехтина и маслото и сотирайте ситно нарязания лук за 4-5 минути. Добавете нарязания чесън и гответе 30 секунди.
Добавете спанака, разбъркайте добре и оставете на котлон а за 3-4 минути като бъркате често, докато спанака омекне. Посолете и свалете съда от котлона.
В касерола разтопете маслото, добавете брашното и гответе 3-4 минути, докато се запържи леко и стане златисто.
Налейте млякото и бъркайте непрекъснато, за да не останат бучки в соса.
Посолете, подправете с индийско орехче и варете 6-7 минути, докато брашното се сготви и соса се сгъсти.
Върху всяка кора за лазаня сложете около 1 с.л. крем сирене филаделфия, отгоре сложете от сотирания спанак и парче сьомга.
Намажете отгоре с още крем сирене филаделфия и посолете. Завийте на стегнато руло и изрежете излишното тесто.
На дъното на тава за печене сложете малко от соса бешамел. Подредете канелоните, покрийте с останалия сос и настържете отгоре пармезан.
Печете 30 минути в предварително загрята до 220°C фурна.
Охладете канелоните за 7-8 минути преди да сервирате и поръсете с малко ситно нарязан див лук.