Необходими продукти:
За основата:
2 ¼ ч.ч. натрошени шоколадови бисквити
3 с.л. захар
9 с.л. разтопено масло
За крема:
700 г Philadelphia Light
300 мл подсладено кондензирано мляко
2 с.л. лимонов сок
250 г бита сметана
За заливката:
450 г смокини, на резенчета
1 ч.ч. захар
1 с.л. царевично нишесте
85 г желатин
Начин на приготвяне:
За основата:
В тавичка (30×20 см) смесваме добре натрошените бисквити, захарта и разтопеното масло. Натискаме добре сместа към дъното на съда. Оставяме в хладилника за около 10 минути.
За крема:
В голяма купа разбиваме крема сиренето, за да стане гладко. Изспиваме подсладеното кондензирано мляко и лимоновия сок. Добавяме сметаната, докато разбъркваме добре.
Готовата смес изсипваме върху подготвената основа и разнасяме. Оставяме в хладилника за 1 час.
За заливката:
Нареждаме резенчетата смокиня върху чийзкейка. В тенджера смесваме захарта и царевичното нишесте. Добавяме 1 ч.ч. вряща вода, докато постоянно разбъркваме. Готвим на средно висока температура за няколко минути. Сваляме от котлона и добавяме желатина. Разбъркваме, за да се получи гладка смес.
Изсипваме я върху наредените смокини, за да ги покрием равномерно. Оставяме за още 2 часа в хладилника и след това смокиновият ни чийзкейк е готов за хапване!