Необходими продукти за пицата:
1 пакет тесто за пица, на стайна температура
120 г Philadelphia Original, на стайна температура
1/3 чаша гръцко кисело мляко или майонеза
2 чаши нарязан бейби спанак
120 г маринован артишок, отцедени + нарязани
1 1/2 чаши настъргана моцарела
1/2 чаша настърган сирене асиаго
1/2 чаша настърган пармезан
1 скилидка настърган чесън
1 ч.л. сушен риган
1-2 ч.л. бяло трюфелно масло по желание
екстра върджин зехтин, за намазване
люти чушки
босилек за сервиране
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Поставяме решетката на фурната в долната половина на фурната. Загряваме фурната до 250°C.
Поставяме тестото за пица върху леко намаслена тава. Натискаме леко тестото, докато покрие по-голямата част от тавата. Покриваме и оставяме да почива, докато приготвим пицата.
За соса в купа смесваме Philadelphia Original, киселото мляко/майонезата, спанака, артишока, ригана, сиренето асиаго, солта и пипера.
Поръсваме тестото с пармезан, чесън и люти чушки. Намазваме със соса от спанак. Покриваме с моцарелата, а след това с трюфелно масло, ако желаем.
Печем, докато се образуват мехурчета и хрупкава коричка от кашкавал, от 10 до 15 минути. С помощта на шпатула разхлабваме краищата и преместваме върху дъска за рязане.
Нарязваме пицата на квадрати и сервираме с пресен босилек / по желание.