Талиатели със сьомга и Philadelphia

Необходими продукти:
320 г талиатели
180 г Philadelphia Light
2 с.л. обезмаслено прясно мляко
10 мл лимонов сок
125 г пушена сьомга, нарязана на ситно
100 г рукола или друга свежа подправка по избор
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Пълним голям тиган с подсолена вода и загряваме на котлона, докато заври. Готвим в нея талиателите според указанията на пакета.

Междувременно, изсипваме в друг тиган млякото и към него добавяме крема сиренето. Слагаме на котлона на умерена температура. Разбъркваме, докато крема сиренето се разтопи. Добавяме лимоновия сок и разбъркваме отново.

Отцеждаме пастата, като запазваме малко от водата, в която сме я готвили. След това изсипваме талиателите към соса с Philadelphia Light и разбъркваме. Прибавяме съвсем малко от водата. Добавяме сьомгата и руколата и разбъркваме отново. Може да овкусим и с малко черен пипер.

Приятен апетит!

Leave a Reply

Your email address will not be published.