Необходими продукти:
4 средноголеми глави цвекло, обелени и нарязано на кубчета
5 с.л. Philadelphia Original
3-4 с.л. сок от лимон
2 с.л. балсамов оцет
¼ ч.л. морска сол
¼ ч.л. черен пипер (по желание)
За сервиране:
крекери
Начин на приготвяне:
В уред за готвене на пара поставяме обеленото и нарязано на кубчета цвекло и го оставяме да се готви на пара за около 25-30 минути. Сваляме от котлона и оставяме цвеклото леко да се охлади.
Поставяме охладеното цвекло и останалите съставки в кухненски робот и пасираме, докато получим гладка смес. Овкусяваме и подправяме.
Преди да сервираме, охлаждаме дипа, и сервираме с хрупкави крекери.