Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене: 25 минути
Порции: 4
Продукти:
2-3 големи патладжана
4-5 с.л. зехтин
1 опаковка Philadelphia с билки
8-12 резена прошуто
3-4 с.л. пармезан на люспи
листа бейби спанак
8-10 сушени домата в зехтин, нарязани на филийки
малка връзка нарязан магданоз
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разпалваме барбекюто и оставяме да загрее до 180°C.
Нарязваме патладжаните на филийки с дебелина около 3 мм. Намазваме със зехтин и посоляваме.
Загряваме BBQ – то до около 200°C. Изпичаме патладжаните за около 10 минути, като обръщаме няколко пъти и охлаждаме.
Слагаме на дъска резен прошуто, отгоре поставяме филийка патладжан, покриваме с листа спанак и поръсваме с няколко резена сушен домат.
Поръсваме с люспи пармезан и слагаме пълна чаена лъжичка Philadelphia с билки.
Завиваме на руло и приготвяме по същия начин останалите инволтини.
Подреждаме инволтините на барбекюто и готвим 6-8 минути.
Сервираме инволтините топли, с листа прясна салата, поръсена с пармезан, зехтин и балсамико.