Необходими продукти:
За шоко къпсовете:
170 г черен шоколад 70%
За крема:
200 г Philadelphia Original
50 мл сладкарска сметана
50 г пудра захар, пресята
Кора от 2 лимона
Сок от ¼ лимон (или на вкус)
За декорацията:
Пресни череши
Начин на приготвяне:
Шоко къпсове:
Разтопяваме шоколада в стъклена купа над тенджерка с току-що завряла вода. Водата не трябва да се докосва до шоколада.
В основата на силиконова форма за мъфини слагаме 2 ч.л. от разтопения шоколад. С помощта на четка разнасяме внимателно разтопения шоколад по основата и стените на формите. След това поставяме шоко чашките във фризера за 10 минути или докато шоколадът стегне напълно. При готовност преместваме шоко чашките в хладилника.
Крем:
Изсипваме Philadelphia-та, сметаната и пудрата захар в купа и разбиваме, докато всички продукти се смесят добре. Прибавяме кората на 1 лимон и сока от ¼ лимон.
Изваждаме шоко чашките от хладилника и внимателно прибавяме крема.
При поднасяне за допълнителен ефект ги обръщаме с горната част надолу (както при поднасянето на шоколадово суфле) и декорираме с череши.