Сладоледено семифредо с Philly и шамфъстък

Необходими продукти:
Продукти за блата:
1 бр. яйце
25 г захар
25 г бяло брашно

За слоя семифредо:
300 г Philadelphia Original
120 мл кондензирано мляко
6 г желатин, приготвен по указанието на опаковката
1 ч.л. ванилов екстракт
200 мл млечна сметана за разбиване
¼ ч.ч. суров шамфъстък, нарязан
200 г пресни малини

За шоколадовия слой:
120 г черен шоколад, разтопен

За малиновото кули:
½ ч.ч. захар
3 с.л. вода или портокалов сок
340 г замразени малини

Начин на приготвяне:
Приготвяне на блата:
Приготвяме блата, като разбием яйцето със захарта с помощта на миксер, докато удвои обема си. Прибавяме брашното внимателно, с помощта на силиконова шпатула разбъркваме добре. Печем сместа в малка тавичка за 10-12 мин. Изрязваме блат с диаметъра на формата, в която ще оформим семифредото.

Приготвяне на семифредото:
Приготвяме желатина според указанието на опаковката. Разбъркваме Philadelphia-та, ванилията и кондензираното мляко до получаване на гладка консистенция. Затопляме 100 г от сместа и прибавяме желатина към нея, като ги разбъркваме с кухненска тел много добре заедно. След това прибавяме тази смес при останалия крем. Разбъркваме отново.

В друг съд разбиваме сметаната с миксер до получаването на пухкав и лек крем. Прибавяме и нея към крема на няколко пъти, като след всяко добавяне разбъркваме със силиконова шпатула.

Към готовата смес прибавяме суровия и нарязан шамфъстък, който предварително сме измили, накиснали и подсушили с кухненска кърпа. Прибавяме и пресните малини. Смесваме всички съставки много добре. Изсипваме сместа върху предварително приготвения блат и прибираме във фризера за няколко часа, докато стегне.

Приготвяне малиново кули:
В малка купа изсипваме захарта и водата (или портокаловия сок) и разбъркваме, за да се смесят добре, докато се получи гъста консистенция.

Слагаме купичката в микровълнова фурна на висока мощност за две минути. След това разбъркваме за 5-10 секунди, за да сме сигурни, че захарта се е разтворила.

В блендер слагаме малините и горещата смес и блендираме, докато сместа придобие гладка и пюрирана консистенция. След това го минаваме през цедка с фина мрежа.

Декориране на семифредото:
След като семифредото стегне, го изваждаме от фризера и от формата и го поставяме в подходяща чиния за сервиране. Заливаме горната част на семифредото с разтопения шоколад и завършваме с малиновото кули.