Кюфтенца от риба тон

Необходими продукти:
320 г риба тон от консерва (отцедена от соса)
100 г намачкан картоф
пресен лук, нарязан на ситно
5 с.л. Philadelphia с билки
1 яйце, разбито
2 ч.л. магданоз, нарязан
3 с.л. зехтин
2 стръкчета целина, настъргана
кората и сока на половин лимон
2 ч.л. горчица (по желание)
2 с.л. брашно

За сервиране:
резенчета лимон
листа от салата

Начин на приготвяне:
В купа смесваме 3 с.л. Philadelphia с билки, настърганата целина, кората и сока от ½ лимон, 1 с.л. магданоз и горчица. Подправяме и оставяме настрана до готовност за сервиране.

Разбиваме яйцето и го смесваме с рибата тон, пресния лук, 2 с.л. от Philadelphia-та с билки, останалия магданоз и към сместа прибавяме намачкания картоф, докато всички съставки се смесят добре. Овкусяваме добре със сол и черен пипер. Разделяме сместа с рибата тон на 8 равни части и оформяме единични кюфтенца с дебелина около 1,5 см.

Загряваме 3 с.л. зехтин в голям тиган. Поръсваме кюфтенцата от двете страни с брашно и ги пържим на средно слаб огън за 3-4 минути от всяка страна, докато станат златисти на цвят.

Сервираме и се наслаждаваме на чудесния вкус!