Необходими продукти:
За супата:
900 г карфиол (1 средноголяма глава), накъсан на розички
250 г картофи, нарязани на кубчета
1 глава лук, накълцана на ситно
3 скилидки чесън, накълцани на ситно
3 с.л. зехтин
2 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. пилешки бульон
За поднасяне:
2 с.л. Philadelphia Light за поднасяне
Свежа мащерка за поднасяне
Начин на приготвяне:
Загряваме зехтина в тенджера на висока температура. Добавяме лука и чесъна и ги запържваме за 2-3 минути. Изсипваме всички останали съставки в тенджерата и изчакваме, докато супата заври. След това намаляваме котлона до умерена температура и оставяме да къкри за 10-15 минути, докато карфиолът омекне добре.
Сваляме от котлона и разбиваме с пасатор, докато се получи гладка смес. Добавяме сол и черен пипер на вкус. Готовата супа поднасяме с Philadelphia Light и листенца мащерка (или друга свежа подправка по избор). Приятен апетит!