Солен тарт с аспержи

Необходими продукти:

За тестото:
280 г брашно
125 г студено масло
3-4 с.л. студена вода
1 яйце
сол

За плънката:
500 г зелени пресни аспержи
2 г твърд кашкавал
80 г горгонзола
3 яйца
сол
черен пипер
100 мл течна готварска сметана
100 г Philadelphia Original

пресен босилек

Начин на приготвяне:
Първо подготвяме тестото. Пресяваме брашното и добавяме яйцето, щипка сол, студеното масло нарязано на кубчета и водата в купа. Смесваме, за да получим тесто, което след това завиваме в стреч фолио и го оставяме в хладилника за един час.
Докато чакаме измиваме аспержите и ги обелваме, след което можем да ги оставим цели или да ги нарежем на парчета с дължина около 5 см. Бланшираме ги във вряща и подсолена вода за около 2 минути, след което ги отцеждаме добре.
След това разбиваме яйцата и ги смесваме със сметаната и Philadelphia Original, овкусяваме със сол и черен пипер на вкус. Настъргваме кашкавала на едро ренде и го добавяме към сместа, като слагаме и горгонзолата.
Разточваме тестото между два листа стреч фолио и го поставяме в хубаво намазнена форма за тарт. Надупчваме тестото леко с вилица и изсипваме плънката. Подреждаме аспержите отгоре.
Печем в предварително загрята на 200°C фурна до златистокафяв цвят. След изпичане, трябва да я намажем леко със студена вода.
При сервиране поръсваме с пресен босилек и сме готови да сервираме.