Необходими продукти:
За рулото:
4 белтъка
½ ч.ч. спанак
1 щипка сол
1 скилидка чесън
5 с.л. зехтин
2 с.л. прясно мляко
1 ч.л. бакпулвер
⅔ ч.ч. брашно
За плънката:
200 г Philadelphia Light
200 г извара
2 скилидки чесън
5 с.л. зехтин
10 стръкчета див лук
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разбийте белтъците на сняг. С изключение на брашното, смесете всичко останало в блендер и пасирайте. Към сместа добавете брашното и разбъркайте с шпатула. Прибавете белтъците и разбъркайте леко. Изсипете в тава, покрита с хартия за печене и леко намазана с масло. Заравнете и изпечете блата до готовност, като внимавате той да не се препече и да загуби цвета си. Извадете блата от фурната, премахнете внимателно хартията и охладете.
Смесете всички съставки за плънката и разбъркайте добре. Разпределете равномерно част от сместа върху тънкия блат, завийте на руло и го намажете отгоре с цялата останала смес. Поръсете със ситно нарязан див лук.
Комбинирайте със свежа сезонна салата по избор.