Ягодов чийзкейк

За основата:
150 г чаени бисквити
170 г краве масло
80 г кристална захар

За крема:
2 с.л. вода
1 пакетче (8 г) желатин на прах, без аромат
400 г пресни ягоди
360 мл гъста сметана за разбиване
675 г Philadelphia Original XL
100 г захар
Допълнителни ягоди за украса

Начин на приготвяне:

В кухненски робот натрошаваме бисквитите на трохи. Добавяме маслото и захарта и продължаваме да бъркаме, докато съставките се смесят хубаво.

Намазняваме дъното на форма с 18 см диаметър и я покриваме с хартия за печене. Изсипваме сместа във формата и притискаме с дъното на чаша, за да се получим плътна основа.

За крема:

Първа стъпка е да подготвим желатина, за който разбъркваме 2 с.л. студена вода в малка купичка и оставяме за 5 минути.

След това в кухненския робот пасираме ягодите и захарта заедно. Добавяме Philadelphia Original и разбъркваме до гладка смес. Към ягодите и захарта изсипваме сметаната и охладения течен желатин и продължаваме да блендираме, докато сместа се сгъсти. Към получения крем нарязваме няколко ягоди и ги слагаме към него.

Изсипваме пълнежа за чийзкейка върху подготвената основа, покриваме с фолио и оставяме в хладилника за поне 6 часа, но за предпочитане за една нощ.
Когато сме готови да сервираме поставяме пресни ягоди отгоре.