Време за подготовка: 25 минути
Време за готвене: 10 минути
Време за охлаждане: 4 часа
За основата:
150 г смлени солени претцели
125 г разтопено масло
2 с.л. мед
За крема:
300 мл пълномаслена сметана
2 ч.л. ванилов екстракт
1 опаковка Philadelphia Original XL
3-4 с.л. пудра захар
2 с.л. малинов конфитюр или сладко
100 г мед
3 нарязани на тънки клинове праскови
30 г масло
2 с.л. листа мащерка
60 г пресни малини
Начин на приготвяне:
В купа слагаме претцелите, маслото и меда. Разбъркваме до пълното смесване на продуктите.
Сместа разстиламе в тавичка с диаметър 18-20 см и притискаме добре.
Прехвърляме в загрята до 180°С фурна и печем 8 минути. Охлаждаме напълно, преди да сложим пълнежа.
За пълнежа в купа слагаме сметаната, пудрата захар и ваниловият екстракт и разбиваме за 2-3 минути, до меки връхчета. Добавяме Philadelphia Original XL и разбиваме, до получаването на еднородна смес.
Върху основата разпределяме малиновия мармалад, отгоре слагаме крема и охлаждаме за няколко часа в хладилник, докато стегне.
В касерола слагаме маслото, прасковите, меда и листенцата мащерка.
Слагаме на котлона на средно силен огън и готвим няколко минути, докато прасковите омекнат леко, а меда се овкуси.
Върху охладения крем слагаме част прасковите с меда и добавяме няколко малини. Разрязваме и сервираме с още малко от овкусения мед.