Печена паста със сьомга и Philadelphia Light

Време за подготовка: 15 минути
Време за готвене: 20 минути
Порции: 4

Продукти:
350 г паста конкильони
30 г масло
1 с.л. зехтин
4 стръка пресен лук
50 мл пълномаслена сметана
1 опаковка Philadelphia Light
280 г топло-пушена сьомга
200 г замразен грах
100 г аспержи
кора от 1 лимон
2-3 с.л. ситно нарязан копър
100 г моцарела

Начин на приготвяне:
Слагаме крем сиренето Philadelphia Light в купа, добавяме сметаната и разбъркваме.
Сваряваме пастата в голямо количество подсолена вода, 3 минути по-малко от указаното на опаковката.
Загряваме фурната до 180°C.
Когато пастата е почти готова, в съд подходящ за фурна и диаметър 24 сантиметра загряваме зехтина и маслото и сотираме ситно нарязания пресен лук за 1-2 минути.
Прецеждаме пастата и запазваме малко от водата от варенето.
Сваляме съда с лука от котлона и добавяме пастата, граха, нарязаните на колелца аспержи и целите връхчета, крем сиренето със сметана, лимоновата кора и ситно нарязания копър.
Добавяме накъсаното филе риба и около 200-250 мл от водата, в която е варена пастата.
Разбъркваме добре, поръсваме с настърганата моцарела и печем 20 минути.
Поръсваме с малко прясно смлян черен пипер и сервираме пастата топла.