Необходими продукти:
1 ч.ч. пресни ягоди, нарязани на четвъртини
4 с.л. захар
2 ч.ч. брашно
щипка сол
120 г Philadelphia Original
5 с.л. солено масло
½ ч.ч. прясно мляко
За крема:
230 г Philadelphia Original
1 ч.ч. сметана за готвене
¾ ч.ч. пудра захар
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 245°C.
В малка купа смесваме ягодите с 2 с.л. захар и оставяме в хладилника, докато подготвяме бисквитките и крема.
С помощта на блендер (кухненски робот) смесваме останалите 2 с.л. захар, брашното, солта, Philadelphia-та и маслото. Постепенно наливаме млякото и продължаваме да бъркваме, докато всички съставки се смесят добре и се оформи тесто.
Прехвърляме тестото върху набрашнен плот и леко го притискаме с длани, докато се превърне в гладък диск. Разточваме го съвсем леко с набрашнена точилка до дебелина около 13 мм. С помощта на сладкарски форми, изрязваме от тестото кръгове и ги поставяме върху ненамазнена тава за печене.
Печем до светло златистокафяво за около 10-12 минути. И оставяме да се охладт.
Междувременно приготвяме крема, като в охладена метална купа разбиваме сметаната до твърди връхчета. В отделна купа разбиваме Philadelphia-та и пудрата захар, докато получим гладка смес. Прибавяме разбитата сметана към сместа с Philadelphia и разбиваме, докато получим гладък, еднороден крем.
Бисквитите бухват и лесно могат да се разполовят, като върху долната половина слагаме от ягодите, покриваме с крема и захлупваме с горната половина на бисквитката. Декорираме отгоре с още малко от крема и завършваме с ягодите.