Необходими продукти:
За тестото:
150 г брашно
1 бр. суха мая
100 мл прясно мляко
1 щипка сол
20 г захар
1 жълтък
60 г меко масло
За пълнежа:
600 г кайсии (може и компот)
100 г заквасена сметана
150 г Philadelphia Cottage
130 г пудра захар
За маслените трохи:
250 г брашно
125 г масло от хладилник
125 г захар
1 яйце
1 щипка сол
1 с.л. пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
За тестото:
В купа се смесват брашното, маята, солта и захарта. Добавя се един жълтък.
На тънка струйка се добавя затопленото, заедно с маслото, прясно мляко. Сместа се разбърква до получаването на гладко, меко и нелепнещо тесто. При нужда се добавя още малко брашно. Оформя се на топка и се оставя на топло място, покрито със стреч фолио, за около 20 минути или до увеличаване двойно обема на тестото.
Когато тестото втаса, се разстила в намазана с масло правоъгълна или квадратна форма. Основата се пече в предварително загрята на 160°C фурна до хубав златист загар. След изпичане се оставя да се охлади напълно.
За пълнежа:
Сметаната се разбива с пудрата захар до получаването на пухкав крем. Kъм него се добавя Philadelphia Cottage и се разбърква с помощта на силиконова шпатула.
За маслените трохи:
В купа се смесват всички продукти и се разбъркват на максимална мощност с миксера до получаването на едри трохи. Готовите трохи се запичат върху хартия за печене до получаването на златист загар.
Върху добре охладената основа се нареждат нарязаните кайсии. Върху тях равномерно се разпределя пълнежът с Philadelphia Cottage. Отгоре сладкишът се покрива с охладените маслени трохи, а за финал се поръсва с пудра захар.
Сладкишът се оставя в хладилник за около 3-4 часа преди да се сервира.