Панакота с Philadelphia, желе от бъз и розова вода

Необходими продукти за желето:
1 ч. червени плодове – малини, череши, ягоди
1 пакет желатин, приготвен по указанието на опаковката
200 мл сок от бъз концентрат + 150 мл вода
½ ч.л. розова вода
1-2 с.л. сок от червено цвекло

Необходими продукти за панакотата:
175 г Philadelphia Original
250 мл неподсладена млечна сметана
50 мл прясно мляко
50 мл сок от бъз
70 г пудра захар
8 г желатин
1 ч.л. екстракт от ванилия

Начин на приготвяне:
Напръскайте форма за кекс с диаметър 18 см със спрей за готвене. Уверете се, че формата е леко намазана с тънък слой и разпределена равномерно. Изплакнете, подсушете и нарежете ягодите и черешите.

Първата стъпка е да приготвите желатина. Изсипете го в чаша със студен сок от бъз и разбъркайте много добре. Оставете настрана, за да абсорбира течността, докато приготвяте останалата смес.

Загрейте останалия сок и водата на котлона, а след това го махнете от огъня. Прибавете сока от червено цвекло. Загрейте желатина в микровълнова фурна или на водна баня. Прибавете и него към сока, разбъркайте много добре. След това прибавете розовата вода.

Изсипете ½ чаша от сока на дъното на формата и я приберете във фризера за 15 минути. Когато желатинът стегне добре, извадете го от фризера и започнете да подреждате от плодовете. Залейте ги с малко сок и отново приберете във фризера. След като желатинът стегне, извадете отново и подредете от плодовете, а след това залейте с останалия сок. Приберете във фризера, докато приготвите крема.

Пригответе желатина, определен за панакотата, като го изсипете в 50 мл студен сок от бъз. Загрейте в малка касерола на котлона сметаната, прясното мляко и захарта. Махнете от котлона и прибавете крема сиренето, като през цялото време разбърквате добре. Накрая прибавете загретия, разтопен желатин, заедно с ванилията. Разбъркайте всичко много добре и оставете да се охлади до стайна температура.

След като всичко вече е добре охладено, изсипете крема върху желето и оставете формата в хладилника за 4-5 часа.

Преди да извадите желето, намокрете кухненска кърпа с топла вода и поставете по стените на формата за 15-20 секунди. Обърнете панакотата върху подходяща чиния за сервиране.

Насладете се!