Необходими съставки:
За основата:
330 г брашно
180 г масло
3 жълтъка
20 г захар
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
1 щипка сол
За крема:
400 г рикота
200 г Philadelphia Original
130 г пудра захар
1 ч.л. екстракт от ванилия
1 ч.л. лимонов сок
плодове за декорация
Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки за основата, докато тестото стане еднородно. Оформете го на плосък диск с диаметър около 15 см, увийте го в прозрачно фолио и го оставете в хладилника за 30 минути.
Намажете 24-сантиметровата форма за тарта с масло и я поръсете с малко брашно. Междувременно загрейте фурната до 180°С.
Извадете охладеното тесто от хладилника, разточете го до размера малко по-голям от формата, внимателно го прехвърлете в набрашнената форма. Притиснете тестото към основата и стените, и изрежете излишното тесто, стърчащо над формата, с нож.
Набодете тестото с вилица, покрийте го с хартия за печене и сложете върху нея бобови зърна, за да предотвратите надигането му при печене.
Печете 30 минути при 180°С. Извадете тестото от фурната и го охладете.
Поставете всички съставки на крема в купата на блендера (рикотата и Philadelphia Original трябва да бъдат охладени), разбъркайте на средна скорост, докато сметаната се сгъсти.
С помощта на шпатула поставете крема върху охладената основа, изравнете го с шпатула или нож. Декорирайте с плодовете и сервирайте*.
*Тартата може да се съхранява в хладилник до 3 дни.