Чийзкейк с кайсии, Philadelphia и шоколадова глазура

Необходими продукти
За основата: 
200 г шоколадови чаени бисквити
50 г чаени бисквити с мляко или сметана
125 г краве масло

За пълнежа:
600 г Philadelphia Original
200 г пудра захар
350-400 г кайсии (отделете 1-2 бр. за украсата) 
3 бр. жълтъка
150 г заквасена сметана
ванилия

За глазурата:
100 г фин млечен или натурален шоколад
100 мл сметана за готвене 20-30% масленост

Начин на приготвяне: 
Основата: 
Преди приготвяне е необходимо всички продукти да престоят 20-30 минути на стайна температура. 

Фурната се загрява на 230°C. Бисквитите се натрошават на ситно в блендер. Маслото се разтопява на слаб огън и се прибавя към натрошените бисквити. Съставките се разбъркват добре. Сместа се разпределя равномерно по дъното на кръгла форма за печене с падащо дъно. Пече се на 230°C за 10 минути.

Пълнежът:
Фурната се намалява на 180°C. Ако предпочитате, кайсиите могат да бъдат обелени. Нарязват се на малки парченца.

В голяма купа се смесват Philadelphia, пудра захар и ванилия. Прибавят се жълтъците и сместа се разбърква добре. 

Добавя се заквасената сметана, която е предварително леко разбита. Разбърква се с готварска шпатула. 

Накрая се добавят и парченцата кайсии. Сместа се изсипва върху блата с бисквитите и чийзкейкът се пече на 170°C за 40-50 минути. 

След изпичане, фурната се изключва, а чийзкейкът се оставя вътре на отворена вратичка, за да се охлади напълно.

Глазурата: 
Шоколадът се разтопява заедно със сметаната, докато се получи гладка смес. Чийзкейкът се залива с глазурата, без да се изважда от формата. Останалите кайсии се нарязват за декорация, непосредствено преди сервиране. Добре е чийзкейкът да преседи една нощ в хладилника. 

Приятен апетит!