Необходими продукти:
6 бр. ябълки
250 г Philadelphia Original
¼ чаша захар
1 бр. яйце
1 ч.л. екстракт от ванилия
1 ч.л. канела
Нар и пудра захар за декорация
Начин на приготвяне:
Върхът на ябълките се отрязва и се издълбават внимателно, като се оставят минимум 5 мм дебели стени.
Разбиват се Philadelphia Original и захарта до пухкав крем. Добавят се яйцето, канелата и ванилията и се бъркат, докато всички съставки се смесят добре.
Ябълките се пълнят със сместа и се пекат за около 25-30 минути на 180° С.
Готовите плодове се изваждат от фурната и се оставят да изстинат и се прибират в хладилник.
Преди сервиране ябълките се поръсват с пудра захар и се декорират със зрънца нар.