Солен чийзкейк с Philadelphia и чери домати

Необходими продукти: 
За блата:
250 г солени бисквити или крекери
½ ч.ч. разтопено масло

За пълнежа:
1 кутия Philadelphia Original XL 
1 кутия Philadelphia Cottage
4 бр. яйца
¼ ч.ч. ситно нарязан босилек
1 ч.л. натрошен чесън
1 с.л. брашно
Сол и бял пипер на вкус

Добавки:
Пресни чери домати
Прясна мента

Начин на приготвяне:
Фурната се загрява до 250ºC. Форма с падащо дъно се застила с хартия за печене. 

За блата: 
Солените бисквити или крекери се смилат в блендер. Маслото се разтопява (без пържене) и се смесва с бисквитеното брашно. Съставките се месят до получаване на тесто. Тестото се поставя във формата за печене, като се притиска силно към дъното. Блатът се поставя в хладилник за около 30 минути.

За пълнежа:
В голям съд се смесват двете кутии – Philadelphia Original XL и Philadelphia Cottage. Добавят се яйцата и се бъркат до получаване на гладка и плътна смес. При постоянно разбъркване се прибавят и останалите съставки (без добавките), докато се комбинират.

Плънката се изсипва върху охладения блат.

Чийзкейкът се пече за около 5 минути на 250ºC, след което температурата се намалява до 100ºC за още час.

След като е изпечен, чийзкейкът се изважда от фурната и се оставя да изстине, преди да се постави в хладилник за още един час.

Преди сервиране се декорира с чери домати и свежа мента.