Суши със сьомга, тобико хайвер и Philadelphia

Необходими продукти: 
За суши ориза:
1 ч.ч. суши ориз
1 ч.ч. вода
1 ½ с.л. оризов оцет + ½ с.л. захар и ½ ч.л. сол

За пълнежа:
120 г пушена сьомга
120 г Philadelphia Original
½ краставица (нарязана на тънки ленти) 
1 бр. авокадо
2 листа Нори
1 с.л. сусам
Тобико хайвер

Начин на приготвяне:
Оризът се поставя в голяма купа, след това се изплаква под студена течаща вода, докато част от нишестето бъде отстранено.
Вари се в тенджера за ориз или на слаб огън, докато водата се абсорбира и оризът омекне.

Свареният ориз се прехвърля в дървена купа.

В друга купа се смесват оцетът, захарта, солта и се добавя сусамът. 
Оризът се залива с оцета и се разбърква хубаво, така че целият ориз да бъде подправен.

В рогозка или машинка за навиване на суши се поставя тънко филе сьомга. Част от ориза се разстила върху филето на тънък слой. Отгоре се поставя лист нори, в който се поставя Philadelphia Original, краставици и авокадо. Пълнежът не трябва да бъде прекалено обемен, за да се завие рулото добре. 

Рулото се навива внимателно до пълното му затваряне. С остър нож се нарязва на порции с размер на хапката (около 6-8 парчета). 

Сушито се гарнира допълнително Philadelphia Original и Тобико хайвер.