Баски чийзкейк

Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 70 минути
Порции: 8

Необходими продукти:
2 опаковки Philadelphia Original XL
200 г захар
5 яйца
200 мл пълномаслена сметана
1 ч.л. ванилова паста
3 с.л. брашно
щипка сол

За малиновото сладко:
250 г малини
100 г захар
2 с.л. вода

Начин на приготвяне:
В купа слагаме Philadelphia и захарта и разбиваме с миксер за 3-4 минути. Добавяме яйцата и разбиваме до пухкава светложълта смес. Наливаме сметаната, прибавяме ваниловата паста, брашното и солта и смесваме. Загряваме фурната до 200 °С. Покриваме с хартия за печене дъното и стените на форма за печене с падащо дьно и диаметър 20 см. Изливаме сместа във формата и печем 55-60 минути. Охлаждаме чийзкейка до стайна температура, а след това прибираме в хладилник за няколко часа.

За малиновото сладко в касерола слагаме половината малини, захарта и водата и загряваме на средно силен огьн. Готвим 6-8 минути, или докато сместа стане с консистенция на сироп. Сваляме от огъня, добавяме останалите малини, разбъркваме и охлаждаме.

Изваждаме чизкейка на стайна температура 30 минути преди да сервираме. Изваждаме от формата, махаме хартията, прехвърляме в плато за сервиране и гарнираме със сладкото от малини.