Брауни червено кадифе

Необходими продукти:
½ ч.ч. несолено масло, разтопено
1 ч.ч. захар
2 яйца
1½ ч.л. червена хранителна боя за оцветяване
2 с.л. ванилов екстракт
½ ч.л. сол
¾ ч.ч. брашно
3 с.л. какао

За глазурата:
1 белтък, разбит на сняг
200 г Philadelphia Original
100 г бял шоколад
200 мл течна сметана

Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 180°С и покриваме квадратна тавичка от всички страни с хартия за печене. Оставяме настрани.

В средна купа смесваме разтопеното масло и захарта и разбиваме съставките, докато се смесят добре. Добавяме яйцата и разбиваме, докато се емулгира и стане на пяна. Прибавяме екстракта от ванилия и боята и разбъркваме. След това добавяме брашното, какаото и солта и разбъркваме, докато се смесят добре. Изсипваме сместа в предварително приготвената тава и внимателно я разпределяме.

Печем за 30-35 минути или до пълна готовност, а след това с помощта на форма за сладки оформяме сърчица.

За глазурата:
На водна баня разтапяме белия шоколад и след това го оставяме настрани да се охлади. След това на тънка струйка го добавяме към Philadelphia Original при непрекъснато бъркане с миксер, докато не се получи гладък крем.

Сметаната разбиваме с миксер в отделен съд, до получаване на меки връхчета. Добавяме я на части към крема и разбъркваме с шпатула отдолу нагоре.

Нанасяме глазура само върху едната половина на сърцевидното брауни и поръсваме с пръчици или каквото имаме в наличност.