Необходими продукти:
За кейка:
1 ч.ч. захар
½ ч.ч. несолено масло на стайна температура
2 яйца
2 с.л. ванилов екстракт
1½ ч.ч. брашно
¼ ч.л. сол
2 ч.л. бакпулвер
½ ч.ч. мляко
За глазурата:
1 белтък, разбит на сняг
200 г Philadelphia Original
100 г бял шоколад
200 мл течна сметана
За сглобяването:
½ ч.ч. сладко от ягоди без семки
15 см пръчици за близалки
декоративни поръски
Начин на приготвяне:
За кейка:
Загряваме фурната до 180°С. Намасляваме и набрашняваме правоъгълна тава и оставяме настрани. В купата на миксер смесваме захарта и маслото. Добавяме яйцата едно по едно и разбиваме внимателно. Добавяме и ванилията. В друга средна купа разбиваме заедно брашното, солта и бакпулвера, след което бавно добавяме брашнената смес към тестото, след което разбъркваме млякото, докато тестото стане гладко.
Изсипваме сместа във форма за торта. Печем за 30-35 минути (към края проверяваме с клечка за зъби). Оставяме настрана да изстине.
За глазурата:
На водна баня разтапяме белия шоколад и след това го оставяме настрани да се охлади. След това на тънка струйка го добавяме към Philadelphia Original при непрекъснато бъркане с миксер, докато не се получи гладък крем.
Сметаната разбиваме с миксер в отделен съд, до получаване на меки връхчета. Добавяме я на части към крема и разбъркваме с шпатула отдолу нагоре.
Сглобяване:
Нарязваме готовата торта на квадрат, поставяме я в голяма купа и с ръце я натрошаваме. Добавяме ½ ч.ч. от глазурата и сладкото от ягоди. Разбъркваме, докато всичко се смеси добре.
Използваме лъжица, с помощта на която ще измерваме големината на топчетата. С ръце ги оформяме и ги нареждаме върху тава, покрита с хартия за печене, която прибираме в хладилник за около 2 часа. След това поставяме пръчиците за близалки и отново прибираме близалките в хладилника, за да се охладят за още малко.
За трети, финален път, изваждаме близалките от хладилника и ги потапяме в сместа за глазурата. След това ги прибираме за последно в хладилника, за да стегнат добре.
Декорираме ги с пръчици, мини шоколадови топчета или с каквото друго разполагаме.