Розови палачинки

Необходими продукти:
За палачинките:

240 мл пълномаслено прясно мляко
3 големи яйца
70 г несолено масло разтопено и охладено
½ ч.л. ванилов екстракт
90 г брашно
50 г захар
⅛ ч.л. сол
хранителна боя за оцветяване

За пълнежа:
350 г Philadelphia Original
65 г сметана
90 г захар
½ ч.л. ванилов екстракт
270 мл сладкарска сметана
230 г малини (оставяме една шепа за декорация)

Начин на приготвяне:
За палачинките:

В блендер изсипваме всички съставки за палачинките и блендираме за 15 секунди. Внимателно отстраняваме капака, обираме сместа и блендираме за още 15 секунди. Покриваме и охлаждаме за поне 30 минути. Докато тестото се охлажда, ще подготвим пълнежа.

За пълнежа:
В средна купа разбиваме сметаната с миксер, докато сместа стане гъста. Оставяме я да се охлади в хладилник, докато приготвим останалото.

Смесваме заедно Philadelphia-та, сметаната, захарта и ваниловия екстракт в отделна купа, докато сместа стане гладка и кремообразна. След това внимателно добавяме разбитата сметана, докато всичко се смеси добре.

За палачинките:
Прехвърляме сместа за палачинките в купа и добавяме няколко капки хранителна боя за оцветяване (докато постигнем желания цвят).

Подготвяме голяма чиния, която покриваме с хартия за печене. Загряваме по-широк тиган с незалепващо покритие на слаб до среден огън и го намазваме с масло. Когато тиганът се нагорещи достатъчно, започваме с приготвянето на палачинките. При готовност, ги сглобяваме, а на финала ще получим около 12 броя палачинки. Декорираме с пресни малини и бита сметана по желание.

Забележка: Палачинките могат да се консумират веднага, но е препоръчително да престои поне час в хладилника, за да може плънката да стегне добре.