Необходими продукти:
За браунито:
40 г какао
100 мл вряла вода
175 г масло, нарязано на кубчета и темперирано на стайна температура
225 г захар
100 мл прясно мляко
2 бр. яйца
225 г бяло брашно
1 ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сода
¼ ч.л. сол
За Philadelphia крема:
220 г Philadelphia Original
220 г маскарпоне
150 г пудра захар
40 г сладко от ягоди
За украса:
Пресни ягоди
Начин на приготвяне:
В голяма купа се разбиват маслото със захарта. Прибавя се леко затопленото прясното мляко и се разбърква добре.
Яйцата се добавят едно по едно, докато сместа се разбърква с миксер. Добавя се и какаото.
Брашното се пресява, заедно с набухвателите и солта. Сместа се разбърква със силиконова шпатула или голяма лъжица, докато всички съставки се смесят добре.
Полученото тесто се разпределя в подготвената форма за печене. Браунито се пече около 25-30 минути.
За крема подготвяме Philadelphia Original и маскарпонето, които трябва да са със стайна температура.
Разбиваме Philadelphia Original, пудрата захар и маскарпонето до получаване на гладка консистенция.
В 5 чаши разпределяме половината от браунито, като го натрошаваме на едри трохи, покриваме го с ягодовото сладко, прибавяме Philadelphia крема и накрая завършваме с другата половина от браунито и останалото сладко.
Изсипваме останалия Philadelphia крем в сладкарски пош и украсяваме браунитата. По желание декорираме с пресни ягоди.