Необходими продукти:
За тиквичките:
3 средно големи тиквички
1 ч.ч. галета
½ ч.ч. настърган пармезан
1 яйце
¼ ч.л. сол
¼ ч.л. пипер
За Philadelphia соса:
6 с.л. масло
1 ч.л. мачкан чесън
1 опаковка Philadelphia Original
¾ ч.ч. прясно мляко
¼ ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 220°C и застиламе правоъгълна тава с хартия за печене.
Приготвяме хартия за печене и нарязваме тиквичките на пръчици. Разбиваме яйцето и овкусяваме със сол и пипер. В друга чиния смесваме галетата и пармезана и отново овкусяваме със сол и пипер.
Потапяме всяка от тиквичките в яйцето и после я овалваме в галетата и ги подреждаме в тавата. Печем за 20 минути до златисто-кафяво.
В тиган разтопяваме маслото заедно с чесъна, без да го оставяме да се запържи. Добавяме Philadelphia Original и бъркаме на бавен огън, докато се смеси с останалите съставки. Прибавяме млякото и солта и разбъркваме за последно.
Поднасяме в купичка млечния сос и хрупкавите тиквички.