Philadelphia с печени маслини и крекери

Preview in new tab

Време за подготовка: 15
Време за готвене: 20
Порции: 4-6

Продукти за маслините:
300 г маслини без костилка
60 мл зехтин
6 смачкани скилидки чесън
1 глава шалот, разрязан на четири
1 лимон на клинове
2 клонки прясна мащерка
2 клонки пресен риган
чили на люспи

За крем сиренето:
1 опаковка крем сирене Philadelphia Original XL
100 г краве сирене
2 с.л. мед
черен пипер

За крекерите:
75 г нарязано на кубчета студено масло
50 г крем сирене Philadelphia Original
100 г бяло брашно
100 г брашно от спелта
100 г настърган пармезан
4 с.л. запечен сусам
3-4 с.л. бяло вино

Начин на приготвяне:
В купата на кухненски робот слагаме двата вида брашно и нарязаното на кубчета студено масло. Смиламе до получаването на трохи и слагаме настъргания пармезан и 50 г крем сирене Philadelphia. Добавяме сусама, смиламе и при работещ уред наливаме виното.

Прехвърляме на кухненския плот, оформяме на диск, завиваме с фолио слагаме в хладилник за 15 минути.

Загряваме фурната до 200°C.
Върху леко набрашнен плот разточваме тестото на кора с дебелина около 4-5 милиметра. Прехвърляме в тава за печене, покрита с хартия и нарязваме на дълги, правоъгълни парчета.
Печем 10-12 минути, докато крекерите станат златисто кафяви.

Загряваме фурната до 220°C.
В съд за печене слагаме маслините, зехтина, чесъна, шалота, лимона, билките и щипка чили. Разбъркваме и печем 20-25 минути.
В купата на кухненски робот слагаме крем сиренето Philadelphia, натрошаваме бялото сирене и смиламе. Прибавяме меда и черния пипер и разбъркваме до кремообразна смес.
В купа слагаме от овкусеното крем сирене. Гарнираме с топлите печени маслини, крекери и листа пресен риган.