Необходими продукти:
За тестото:
200 г брашно
30 г какао
150 г захар
3 бр. яйца
50 мл прясно мляко
100 г краве масло
1 ч.л. бакпулвер
5 г сол
За пълнежа:
200 г Philadelphia Original
10 г пудра захар
1 пакет бурбонска ванилия
2 с.л. брашно
1 бр. яйце
Начин на приготвяне:
Маслото се разтопява и се смесва с какаото. Добавят се предварително разбитите яйца със захарта и млякото. Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера и солта. Брашното се прибавя на три части към какаово-яйчената смес.
Разбърква се добре и повече от половината смес се изсипва в намазнена и набрашнена форма за кекс с дупка по средата.
Отгоре внимателно се слага смес от Philadelphia Original, пудра захар, бурбонска ванилия, брашно и яйце. Залива се с останалото какаово тесто.
Брауни кейкът се пече около 40 минути в предварително загрята на 180°C фурна.
Готовият кейк се изважда от фурната и внимателно се обръща. Намазва се леко с масло за по-лъскав ефект.
Да ви е сладко!