Панакота с ягоди и Philadelphia

Необходими продукти: за 6 броя
Philadelphia слой:
400 мл течна сметана 30%
40 г пудра захар
250 г Philadelphia Original
10 г желатин

Ягодов слой:
400 г ягоди
40 г пудра захар
сок от един лимон
20 г желатин

Начин на приготвяне: 
Philadelphia слой:
Желатинът се накисва за 10 минути в малко вода по указанията на опаковката.

Междувременно сметаната се загрява със захарта (40 г) почти до кипване. Оставя се настрана от огъня, добавя се накиснатият желатин и се разбърква, докато се разтвори напълно. При необходимост сместа се загрява за малко, без да се готви. 

Към сместа се прибавя Philadelphia Original и се разбърква добре. ⅔-ти от получения крем се изсипва в чаши, след което се оставят в хладилник. 

Ягодов слой:
Желатинът се накисва. 

В касерола се смесват да поврят на слаб огън – ягодите, захарта и лимоновият сок. 

Сместа се оставя настрана от огъня и към нея се прибавя желатинът. Разбърква се добре, докато се разтвори напълно. Сместа се охлажда при стайна температура.

Равномерно в чашките се изсипва по малко от ягодовата смес, след което се прибират обратно в хладилника. 

Останалите ягоди и кремът се смесват. Полученият ягодов крем се допълва в чашките. 

Готовите панакоти се оставят за поне 2 часа в хладилник преди консумация.