Необходими продукти: за 6 броя
Philadelphia слой:
400 мл течна сметана 30%
40 г пудра захар
250 г Philadelphia Original
10 г желатин
Ягодов слой:
400 г ягоди
40 г пудра захар
сок от един лимон
20 г желатин
Начин на приготвяне:
Philadelphia слой:
Желатинът се накисва за 10 минути в малко вода по указанията на опаковката.
Междувременно сметаната се загрява със захарта (40 г) почти до кипване. Оставя се настрана от огъня, добавя се накиснатият желатин и се разбърква, докато се разтвори напълно. При необходимост сместа се загрява за малко, без да се готви.
Към сместа се прибавя Philadelphia Original и се разбърква добре. ⅔-ти от получения крем се изсипва в чаши, след което се оставят в хладилник.
Ягодов слой:
Желатинът се накисва.
В касерола се смесват да поврят на слаб огън – ягодите, захарта и лимоновият сок.
Сместа се оставя настрана от огъня и към нея се прибавя желатинът. Разбърква се добре, докато се разтвори напълно. Сместа се охлажда при стайна температура.
Равномерно в чашките се изсипва по малко от ягодовата смес, след което се прибират обратно в хладилника.
Останалите ягоди и кремът се смесват. Полученият ягодов крем се допълва в чашките.
Готовите панакоти се оставят за поне 2 часа в хладилник преди консумация.