Необходими продукти: за 20 броя
Philadelphia слой:
500 г бутер тесто
125 г Philadelphia Original
100 г течна сметана (охладена)
3 с.л. пудра захар
Ванилия
1 ч.л. сок от лайм
Масло за омазняване на формите
Начин на приготвяне:
Бутер тестото се разточва леко и се нарязва на ленти с ширина 2 сантиметра. Формите се намазват с масло. Около тях се навиват лентите тесто, започвайки от тясната страна, така че парчетата тесто да се припокрият. Пекат се на 190°C за около 15-20 минути.
Готовите фунийки се изваждат от формите и се оставят да изстинат напълно.
За крема се разбиват Philadelphia Original, ванилията и сокът от лайм. В отделен съд се разбиват охладената сметаната с пудрата захар. Разбитата сметана се прибавя към крема с Philadelphia и се разбърква със силиконова шпатула.
Фунийките се напълват с помощта на пош и се гарнират с любими плодове.